En simpel idé

 

I sommeren 2016 var brødrene Martin og Lasse Lyngbo på fælles familieferie i Venedig. Som historienørder brugte de meget tid på at fortælle deres børn om byens historie – sådan som de selv havde fået verdenshistorien fortalt på sommerferier i 1980'ernes Europa.

Som dagene gik, begyndte Lasse og Martin imidlertid at blande Venedigs virkelige historie med ting, de selv fandt på. En venetiansk spøgelseshistorie fordrev ventetiden på en vandbus. En godnathistorie foregik blandt mågerne på Canal Grande. På den måde lærte børnene lidt om byens historie, uden at det blev tørt og kedeligt.

Sådan opstod idéen til De Magiske Børn, en bogserie for børn mellem 8 og 14 år. Hver bog foregår et nyt sted i historien og bruger virkelige begivenheder som baggrund for en fortælling om en hemmelig loge af børn, der ændrer verdenshistorien med fantasiens kraft. 

Da de kom hjem fra Venedig brugte Lasse og Martin mere end et år på at skrive den første bog i serien. Den hedder Marco Polos skat og foregår i 1200-tallets Venedig. I november 2018 udkommer De Magiske Børn 2. Den har fået titlen Hævnen fra Athen og foregår i det gamle Grækenland.

 

 

Lasse Lyngbo: Sangskriver, musiker og producer for en række danske og udenlandske kunstnere. Desuden komponist på tv, film og teaterstykker. 40 år, har fire børn og bor i Dragør. 

Martin Lyngbo: Teaterinstruktør og i gennem 12 år direktør på teatret Mungo Park. Har stået bag forestillinger på de største danske teatre. 45 år, har fire børn og bor i København. 

DE MAGISKE BØRN_13196.jpg